Zalf, lotion en tabletten

Er bestaat geen vervanging voor medische compressiekousen als het om de behandeling van aderen gaat

Zalf, lotion en tabletten

Reclame veroorzaakt verwarring

Veel mensen die last hebben van een vaataandoening grijpen naar een zalf, lotion of tabletten. De reclame is daar grotendeels schuld aan. Laat u echter niet misleiden, want deze middelen kunnen verzwakte, uitgezette aderen en slecht werkende kleppen niet herstellen.

Compressiekousen: ziektemodificerende behandeling voor vaataandoeningen

medische steunkousen worden beschouwd als de basistherapie bij vaataandoeningen. Ze hebben een berekende drukgradiënt die afneemt van de hiel tot het dijbeen. Hierdoor wordt de diameter van de aderen mechanisch verkleind. Het bloed verzamelt zich niet langer in de benen en wordt terug naar het hart vervoerd.

Zalf, lotion en tabletten: aanvullende behandeling

Werkzame stoffen op basis van planten, zoals paardenkastanje of wijnbladeren, ondersteunen de behandeling en verkoelen en verzorgen de huid. Als er echter eenmaal een vaataandoening is gediagnosticeerd, kunnen deze middelen compressiekousen niet vervangen. De zalf of lotion mag ook het materiaal van de compressiekous niet aantasten. Met de huidverzorgingsproducten van medi neemt u het zekere voor het onzekere. De ingrediënten vormen een aanvulling op de compressietherapie en verzorgen de belaste huid. Toverhazelaar vermindert de doorlaatbaarheid van de bloedvaten, paardenkastanje vernauwt de bloedvaten, menthol verfrist en verkoelt en jojobaolie kalmeert en regenereert de huid.