Thermoregulatie in compressiekousen

Zacht biologisch katoen en gerecyclede polyamide zorgen voor een thermoregulerende werking. Beide materialen zitten in de compressiekous mediven cotton*. Dit helpt de temperatuur in evenwicht te brengen: als het warm is, werkt het verkoelend - als het koud is, isoleert het.

Thermoregulatie in compressiekousen

Wat is thermoregulatie?

Thermoregulatie is het in evenwicht houden van schommelingen in de lichaams- of huidtemperatuur (warmtebalans). De menselijke thermoregulatie vindt plaats via complexe fysiologische processen. Kleding van bepaalde textielsoorten kan dit ondersteunen door warmte te absorberen of af te geven. Dit resulteert in een comfortabele temperatuurregeling waarbij het materiaal - afhankelijk van de situatie - afkoelt of opwarmt. 

Hoe werkt thermoregulatie met biologisch katoen in een compressiekous?

De mediven cotton* biedt een optimale vezelcombinatie om de thermoregulatie te ondersteunen. Het bestaat voor 27 procent uit puur biologisch katoen. Direct op de huid heeft het katoen een absorberende functie: het neemt overtollig vocht en zweet van de huid op en slaat het op in de vezel. Bij hogere temperaturen verdampt het vocht.  

De functionele vezels zijn vochtafstotend: polyamide en elastaan aan de buitenkant van de compressiekous voeren vocht af naar buiten. Dit resulteert in een verkoelend verdampingseffect voor een fris gevoel op het been. Deze kous is ook in het zomerseizoen comfortabel te dragen.

Bovendien zijn in de gebreide stof kleine luchtkamers ingesloten, die bij lagere temperaturen een isolerende werking hebben - het been blijft aangenaam warm.

 

Toon opmerking:

* Doel : mediven cotton
Rondbrei medische compressiekous voor de compressie van de onderste ledematen, vooral bij de behandeling van veneuze aandoeningen.